Ugrás a fő tartalomra

La Roche-Posay - Cicaplast..akkor ez most jó?

A La roche posay termékeit régen is használtam és szerettem is, de erre a Cicaplast krémre csak most buktam rá.
Cicaplast szerzeményem
Már a nevét is imádom, olyan édes :-)
A krém amúgy hámképződést segítő, de sok sminkes primerként is használja, gondoltam teszek egy próbát.


A termék, leírása szerint bőrgyógyító hatású, felgyorsítja a bőr megújulását és védőréteget képez azon.
Mivel az én bőröm általában tele van hámsérülésekkel, mivel a legapróbb semmit is szétszadizom a fejemen, pattanás kinyomásnak színlelve, ezért nálam jobb alany nem tudta volna tesztelni :-).

Cicaplast állaga
A bőröm száraz, vízhiányos, viszont problémás, comedosodásra ( de jó szóóó) hajlamos. Érzékenynek nem érzékeny, viszont megviselt az állandó nyomkodásaim miatt.

A termék a cégtől elvárható szokásos letisztult csomagolásban, igényes csőrös kialakítással kapható. A krém állaga nem folyós, de nem is túl kemény, olyan félig olvadt vaj jellegű-és ez elég találó is rá.
Sajnos a szilikon tartalma már a kenéskor érezhető, nyomában nem matt hanem fényesebb felület marad. Shining disco ball...

Első körbe éjszakára használtam. Sebeim és a nyúzások látványosan csökkentek reggelre, tényleg láthatóan javított a bőr állapotán. Nagyon belelkesedtem, így reggel smink alá primerként is felkentem.
Az alapozó szépen siklott rajta, jó volt teríteni, de megjegyzem az én száraz bőrömnek ez jót tett, nem tudom, hogy zsíros bőrön ez miként működne. Gyanítom nem lenne kellemes.
Én is éreztem, hogy "van valami" a bőrömön, nem szívódik be, hanem ráül, kicsit nehézkes, de száraz bőrön ez tud pozitívum is lenni, mert olyan "vizes" érzés.

Mivel az alapozó fölé púdert is használok, fényesedés vagy smink elmászás nem lépett fel, ez elég meglepő volt a fényes zsírarc után. Több idő elteltével sem feszült, húzódott a bőröm a sminkem alatt, ami csakis a termék számlájára írható-pozitív értelemben. Összefoglalva sokkal egészségesebb hatású volt a bőröm egész nap.

Tényleg nagyon megörültem..és akkor jöjjön a fekete leves...
Pár nap használat után észrevettem, hogy a termék nem kicsit comedo képző..illetve az amúgy nem problémás részeimen, mint az orr, homlok és szem alatti orca részeken (is) jól teletömte a pórusokat, és ahonnan sose tudok mit kinyomni onnan is jöttek a kis fehér giliszták ( bocsikaaa).

Sajnos ez eléggé elvette a kedvemet..Használtam már pár sebgyógyító készítményt ahol ilyet nem tapasztaltam. Némi kihagyás után újra nekifutottam, de sajnos ugyan olyan mitesszeresedés lépett fel tőle...szóval nekem tuti nem jó ezt ilyen "bátran" kenegetni.

Jelenleg a hámhiányos részeken használom, hogy gyorsabban vagy szebben gyógyuljak. A még gyulladásos részeken nem segít, viszont valóban szépen gyógyítja a felmaródásokat.
A neogranormon vagy egyéb hámosító készítményekhez képest azért találom jobbnak, mert azokra nem lehet szépen sminkelni, erre viszont igen.
Kevés is elég belőle, nem is volt drága, így ez a flakon nekem jó sokáig el fog itt muzsikálni.

Azt azért ne várjuk a terméktől, hogy meglévő régi hegeken látványos javulás érhető el vele...bárki bármit mond, arra még nincs krém, azokon csak az idő meg 1-2 drasztikusabb kezelés segít.
A friss kisebb sérülések gyógyulását serkenti, illetve elzárja a bacik útját, mert védőréteget képez a bőrön.Primerként az apró ráncokba valóban beleül, ezért sminkelve szebb bőr érhető el vele, de ez csak optikai hatás, ugyanis a redőkbe is megáll a krém, nem pedig ránctalanító hatású.

Összefoglalva: Valóban hatásos és látványos sebgyógyító hatással rendelkezik.
Szilikon tartalmú, érzékenyebb egyéneknél - nálam is - mitesszer, comedo képző volt 2-3 nap használat után.!!
Bőrbe föl nem szívódik, fényes, zsírosabb réteget képez a felületen.
Sminkelni vele a száraz, vízhiányos bőrömre szépen tudtam, hidratáltabb és fiatalosabb bőrt eredményezett, nem lépett fel bőrhúzódás később sem, púderrel és az alapozómmal megszűnt a fényes felület.
Primerként alkalmi használatra, idősebb, száraz és probléma mentes bőrre ajánlom, zsíros vagy mitesszer képződésre hajlamos bőrön szinte tuti, hogy nem váltja be a reményeket.
Ára nem vészes, viszont ahogy nézem nagyon szélsőségesek a vélemények róla, így próbáld meg tesztelni mielőtt megveszed.

Ára: 2200-2600 ft




Megjegyzések

  1. Esetleg próbáld meg az avene cicalflate krémet, abban nincs szilikon, csak 3. helyen ásványi olaj, nem tudom melyik a rosszabb komedos bőr esetén?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh köszönöm, egy tesztet majd megér.
      Hát én se tudom melyik a jobb-rosszabb..van pár termék amibe van szilikon, mégse comedo képző-nekem- gondolom számít a mennyiség és a szilikon származék fajtája is.
      Az olajakkal nem szokott probléma lenni.
      Köszi:-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz