Ugrás a fő tartalomra

NYX HD studio foundation alapozó és primer teszt

Az NYX termékekkel eléggé meg voltam elégedve mostanában, így anno bizalmat szavaztam a HD alapozójának is.
NYX Hd Studio foundation alapozók

A HD mit is jelent a kozmetikában? Egy mondatban megfogalmazva és mellőzve minden sallang dumát, a lényeg az, hogy vékony réteggel érjünk el optikailag tökéletes bőrképet, miközben mindenki azt hiszi, hogy nincs rajtunk semmi. Ezt a pigmentek egy speciális fényvisszaverő komponenseivel érik el.


NYX - Hd technika

A MUFE HD alapozója az, amit nagyon sokan szeretnek (nem véletlenül), de egyrészt a beszerzés miatt Bécsig kell utaznunk, másrészt durva az ára is, illetve ki az aki mer alapozót venni úgy online, hogy fogalma sincs milyen színt válasszon a fellelhető 25-30 színből?

A NYX-et bár én ugyan úgy külföldről rendelem (18 USD), mert itthon nem tetszik ennek az alapozónak az árfekvése (6000ft), illetve nem tudom milyen megfontolásból, de a kemény létező 8 azaz nyolc darab árnyalatból ( ami alapból ló**sz esti fény ) itthon 4 azaz négy legvilágosabb árnyalat ami elérhető ( ez aztán a választék ).

NYX - HD 04, 06, 07
Hacsak valaki nem Ír felmenőkkel rendelkezik akkor el is felejtheti azt, hogy ezt az alapozót nyáron is használja.
Persze tudom vannak hófehérkék, de pont annyian mint azok az emberkék akik szeretnek napozni, használnak önbarnítót, és jobban tetszenek maguknak ha nem sápadtak.

Na jó, esetleg a 04.-es Sand beige nem tűnik hulla fehérnek, de egész arcomon eldolgozva mégis maszk szerűen világos, így ha másra nem, mindenképpen kéne legalább 1 azaz egy sötétebb keverő szín, amit itthon is be lehet szerezni.
Eltér a csomagolás, régebbi és új kiadás

A külföldön beszerezhető színválaszték amúgy számomra (!) elég jó, de csak akkor leszel elégedett, ha pont olyan színed van mint az alapozó, vagy ha nem, akkor veszel kettőt amiből keverheted az árnyalatod.

A színskála kialakításánál ott hibáztak, hogy különböző mélységű színek egyszer pink, egyszer sárga, egyszer bézs árnyalatúak. Ezt pl. a MUFE úgy oldotta meg, hogy azonos szín mélységben is próbál több árnyalatot kreálni ( pink, sárga, bézs, olíva)..na de ilyen árfekvésben ez természetesen elnézhető hiba, bár úgy gondolom 10-12 árnyalatot megengedhetett volna magának a NYX is.
NYX HD Studio primer

Én egyből 3 színt vásároltam, és a CherryCulture webshopnak szavaztam bizalmat, és minden rendbe is volt a rendelésemmel. Nem kaptam ingyen, na meg kedvezményesen sem, szóval nem promó, de amikor írtam ezt a cikket, akkor épp 13.5 USD-ért akciózta a terméket, tehát megéri ott vásárolni, pont kettőt vehetsz azon a pénzen amiért itthon egy darab fér bele.

Kitérek a posta részére : 22 euro-ig (jelenleg ez kb 30 dollár vagy 6600ft) VÁM és ÁFA MENTES, szóval a két alapozó simán eljön vám nélkül. 
150 euro alatt pedig 27 % ÁFA terheli, de szintén VÁM MENTES, ami azt jelenti, hogy ha rendelünk 4 alapozót akciós áron 54 dollárért ( 40 euro= 12.000ft, vámmal 15000ft + szállítás 2500ft körül = 17500-18000ft).
NYX HD Studio primer
Na de a lényeg: ha véletlenül kikapják a csomagot és befizetjük az áfát, akkor is 4 alapozót kapunk olyan áron amiért itthon csak 3-mat tudtunk volna megvenni.

Én aztán a legnagyobb külföldi vásárlás ellenes vagyok, egyrészt ha tehetem magyar terméket veszem, másrészt ha drágább is inkább támogatom a magyar vállalkozásokat, harmadrészt utálok heteket várni és idegeskedni a csomag miatt, és valószínű sosem vetemedtem volna ilyen kalandokra ha itthon is meg tudom venni azt amit szeretnék...ennyi.

NYX HD Studio primer elkenve
Primer:
A Hd vonalhoz tartozó primer elvileg ehhez az alapozóhoz lett gyártva.
Ez egy fehér lotion, ami szintén abba segít, hogy a fény optimálisan verődjön vissza az arcról.
Nincs ráncfeltöltő vagy mattosító szerepe, ez egy optikai primer.
Kipróbáltam más alapozóval is jól működik, viszont egy minimális világosítást fel lehet fedezni ( mivel fehér ) de ez szépen fokozatosan eltűnik.
NYX HD Primer tovább kenve..
Ha túl sokat viszünk fel akkor nem lehet szépen eloszlatni, illetve hajlamos beülni ráncokba vagy száradt foltokba.
Ezt úgy küszöbölöm ki, hogy használata előtt bepermetezem az arcom bármilyen arcpermettel vagy termál víz spray-vel, és a nyirkos bőrön dolgozom el.

Ettől függetlenül kedvelem, mert valóban szépen visszaveri a fényt, ezáltal eltereli a bőrhibákról a figyelmet ( nem fényes! hanem a HD technika lényege -lenne ).

Akkor lenne tökéletes, ha a textúra nem engedné a bőrbe befolyni a fehér lötyit, hanem zselésebb lenne, esetleg mattosító vagy ránckitöltő hatással.

NYX Hd alapozó színei
Így azért eléggé meg kell gondolnom, hogy mikor használom, mert pl. kozmetikus után pár napig nem ez a legjobb választás, amikor az emberen esetleg pont száradnak a sérülések maradványai.

Komedót, pattanást vagy egyéb gondot nem okozott.
Külföldi ára reálisabb: 17 USD, itthon viszont 6000 körül van, ami szerintem kicsit sok érte.

Képeken nem volt fehér az arcom a használatától, de ez vaku beállítástól is függ. A fotón a kezemen látszik, hogy hol fehérebb, de ha erre rákerül az alapozó akkor ez nem bukkan elő.

Az alapozóról ( végre):
Szerencsére van összehasonlítási alapom más márkák HD termékeivel, így jól tudom mit szeretek és mit nem a termékben.
NYX HD 04, 06, 07
Azt tudni kell a HD alapozókról, hogy egyik sem fed vastagon.. Pont ez a lényege, az optikai csalás, és nem a fedés, vakolás.

Ez az egyik ok amiért sokan szeretik és sokan nem.
Személyes kapcsolatom pedig az alapozóimmal sosem volt még ennyire szélsőséges mint vele.
(+) pozitív és (-) negatív jellel hívom föl a figyelmet a tulajdonságaira..szerintem döntetlen lesz...

Ehhez aztán be kell vetni a korrektort ha van bőrhiba (-), szóval lehet vele pepecselni, de a végeredmény sokkal természetesebb lesz végül (+) mint amikor az egész arcot egy vastagon fedő alapozóval leborítjuk. Siető embereknek rengeteg bőrhibával nem ajánlott.

Megfelelő színt tudok keverni
A vékonysága miatt roppant természetes tud lenni, viszont a száraz foltokat kitűnően kiemeli (-), ami nagy gyengesége a terméknek, és ezen a hozzá tartozó primer nem hogy javít, hanem ront, így leginkább az ilyen bőrtípuson nem működik ez az alapozó.

Előnye és hátránya is, hogy viszonylag gyorsan szárad, így tudatosan kell vele dolgozni, illetve ha ecsettel visszük fel, arra is hamar rászárad.

Építhető a termék, de teljes fedésig nem....mondjuk pont nem az a lényege, hogy rétegezzünk vele, így a bőrhibákra továbbra is korrektor javasolt. ( Nekem minden alapozóval jól működik a MAC Pro Longwear korrektor ami szuper gyorsan szárad, jól fed, mégis vékony - ezt a bőrhibákra kenem, a szemem alá oda való korrektort használok pl MAC Prep+Prime highlighter)

Jól látszik milyen vékony és könnyű
Nagyon érdekes ez az alapozó, mert közelről egyáltalán nem tetszik (-) csak amikor friss, viszont fél méterről a tükörbe nézve csodás (+).
Egyenletes arcbőrt (+) kölcsönöz úgy, hogy nincs maszk hatás (+), és természetes bőrfénnyel (+) ruház fel.

Az viszont sajnos szembetűnő, hogy az idő múlásával arányosan ez az alapozó "eltűnik" és csak hajlatokban és bőrredőkben ül meg szépen a maradék (-).

Lehet, hogy valamilyen arckrém összetevővel nem működik jól ( kizárt, mert ezer félét is kipróbáltam, mind olaj mentes és kitűnő sminkalap ), már beleuntam a jósolgatásba, az is lehet, hogy ezt csak bizonyos hőfok és időjárási körülmény esetén produkálja, de vannak olyan esetek, hogy jobban, és van, hogy kevésbé észlelem ezt a jelenséget.
Már az is megfordult a fejemben, hogy nem is az alapozóval van a baj, hanem a primerrel?


Itt megjegyezném, hogy soha az életben nem folyt még le rólam alapozó.
Korpás seborrheás bőröm van, illetve nyáron, jóindulattal "normál, némi vízhiánnyal", de semmiképpen nem zsíros.

Összefoglalva: Hiába vannak hiányosságai és allűrjei ennek az alapozónak, valahogy mégse tudom lehúzni, mert nagyon szép tud lenni némi távolság tartásával....de az idő már nem tesz ilyen jót neki...
Nagyon természetes a fénye és a viselése, így ez nagyon pozitív tőle.
A tartóssága kiszámíthatatlan, egy idő után be is fénylik ( pedig rajtam ezt semmi sem produkálja ), de lehet engem nem szeret a termék.
Tökéletes napközbeni rohangálós smink, de alkalmakra tuti nem mernék benne megbízni, esetleg 1 liter sminkfixáló folyadékkal a tetejére.
A külföldi árral ki vagyok békülve ( 4000ft alatt) de az itthoni ár, barokkos túlzás, akkor inkább spórolj mellé és ugorj egy kategóriával feljebb.
Mint szinte minden alapozó ez is a fiatal hibátlan bőrű lányokon a legszebb, és ők valóban ódát tudnak róla zengeni, de zsíros bőrre nem ajánlom, problémás bőrre szintén nem ( a fedése miatt ).
Komedót, pattanást nem okoz, ez megint egy jó pont.
Nem egy nagy durranás, mégis használom bizonyos napokon, így mégse a méregdrága alapozóim fogynak.
Újra venni valószínűleg nem fogom, hacsak nem javítanak a formulán, és akkor nem fog X óra után "lecsúszni" a bőrről, miközben a bőr textúrájába pedig benn marad, viszont nem bántam meg a vételt, örülök, hogy kipróbáltam.
Az is érdekes, hogy ennek ellenére lemosni nem könnyű, eléggé ragaszkodik, így még nagyobb rejtély, hogy hova illan el a cucc 6-8 óra viselés után.
Biztonsággal olyan 4 órán át marad szalonképes.
Fixálni minden púderemmel ( por, kő és mindez 50 márkától ) próbáltam már, ez csak a finish-en változtatott a tartósságán nem.
 

Ajánlom is meg nem is, én sem bántam meg a vételt, és frissen mindig tetszik még otthon a végeredmény, de zsebtükörbe, és kocsi napellenző tükrébe nem kell nézegetni...főleg a nap közepén..ettől függetlenül távolról egész jól fest akkor is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

La Roche-Posay - Cicaplast..akkor ez most jó?

A La roche posay termékeit régen is használtam és szerettem is, de erre a Cicaplast krémre csak most buktam rá. Cicaplast szerzeményem Már a nevét is imádom, olyan édes :-) A krém amúgy hámképződést segítő, de sok sminkes primerként is használja, gondoltam teszek egy próbát.