Ugrás a fő tartalomra

NYX szemhéjalapozó...másképp mint mások

Nem is tudtam mit teszek magammal amikor anno beszereztem ezt a bázist.
NYX szemhéjalapozó

Igazából a szememre teljesen szükségtelen szemhéjalapozót használnom, mert azt már többször is említettem, hogy nem tud becsíkosodni vagy lefolyni rólam a szemfesték...

Szóval bázis...kicsit másképp használva mint mások..



Jó-jó, tudom, hogy a színes pigmenteknek is egy szebb alapot ad, amin élénkebben mutatnak a színek, illetve a beágyazódást is segíti, ezáltal tartósabbá válik a smink, de ilyen problémáim sincsenek.. szemhéjalapozó előtt is volt élet, meg kellett tanulnom anno a 90'-es években úgy sminkelni, hogy élénk és tartós legyen a festés, minél kevesebb eszköz használata mellett, szóval ehhez nem kellett a boltba menni.

No de egy kicsit elkanyarodtam, bár ezek az információk nem mellékesek a sztori szemszögéből...szóval már a kocsiban is nézegettem, hogy Úr Isten, minek ez nekem? Persze vártam is, hogy kipróbáljam, de tudtam, csak egy újabb kacat lesz a fiókomban, hisz a profi munkáimhoz úgyse fogok kísérletezni, hogy a vakura hogy reagál..túl drága lenne az nekem, ha valami nem működik a fotósok fényeiben, így max száj kütyükkel, műpillákkal és spirálokkal tudom elereszteni magam úgy, hogy nem megy a munkám rovására.
(aki nem tudja, annak megjegyzem, hogy egy profi fotózásnál teljesen más anyagok működnek jól az eltérő fényvisszaverés/fényelnyelés miatt mint egy hétköznapi sminknél..sőőőt hát ugye filmforgatáshoz is elvileg más anyagok kellenek).

NYX eyeshadow base
Szóval amennyire "old school" vagyok a munkámba, és csak a bevált dolgokat használom, annyira vagyok kísérletező a magán életem kencéi között (ami szintén nem jó, mert a másik véglet).

Eltelt pár nap és hét amikor első alkalommal elhatároztam, hogy no akkor most fölkenem. Kicsit bizonytalan voltam, mert hétköznap nem éreztem a használatának szükségét, alkalmi megmozdulásokkor pedig féltem elrontja a jól bejáratott és működő képes varázs sminkemet :-).

Amikor megláttam a boltban tudtam, hogy ez egy matt fehér bázis, de azt gondoltam, hogy nem lesz ilyen erős fedése mint amit akkor tapasztaltam amikor kipróbáltam.
Miután felkentem is úgy voltam vele, hogy hát láttunk már csodát, pár perc és nyoma sem lesz ennek a világos színnek, beissza a bőr, lazul, folyik stb...de woooow a cucc semmit sem moccant és a színét sem eresztette.

Ohh ez váratlanul ért, és matt, király..
Szemhéjalapozáson továbbra sem gondolkoztam, így találtam számára egy tökéletes és hibátlan funkciót az életemben, vagyis, hogy én bizony ezt highlighterként fogom használni a belső szemzugom és a szám fölötti részen, a szemek és ajkak kiemeléséhez.

Egy érintés után már ilyen
A finish sokkal jobban tetszett mint egy világos korrektornál, a pornál pedig sokkal természetesebb és ujjakkal nagyon jó felhordani és formázni.

Az anyag nagyon jól viselkedik hosszú távon is, nem mászkál, nem ül redőkbe, totál természetes, a kész smink fölé alkalmazom.
Gyönyörűen el lehet oszlatni úgy, hogy a világosító hatását megtartja, de az említett helyeken kívül máshova nem kenegetem. És hát ugye a kenegetés nem is jó szó, mert finoman ütögetve oszlatom el, mint minden krémes állagot az arcon.

Minden sminkemet feldobja és sokkal tartósabb és látványosabb ha ezt teszem a belső szemzughoz ( a távolabb ülő, babásabb szemek kedvéért nyomatom ezt a módszert ), és sokkal természetesebb mintha fénylő vagy irizáló festéket alkalmaznék.

Eldolgozva kivilágosít mindent
Később aztán az eredeti funkcióját is teszteltem, és igen, a fehér alapon a színek új értelmet kapnak, bár hozzá kell szokni, hogy miként viselkednek a pigmentjeink az ilyen világos alapon. Tartósság tekintetében nem vagyok jó tesztalany, mint idáig is, most sem volt hiba a szemhéjam sminkjén több órás kiképzés után sem.

És hát igen..mint már megszokhattátok tőlem, ismét egy termék amit másra használok mint amit kitaláltak neki, de pont erre volt szükségem anélkül, hogy tudtam volna, így jelentem, ez a termék tökéletes arra, hogy kiemeljünk és világosítsunk vele. Az ITT említett E.L.F. krémmel karöltve gyors és teljesen natúr sminket tudok készíteni a szemre, poros hatás nélkül, mintha nem lenne smink használva.

Összefoglalva: Tartós, matt, nem ül bele a ráncokba.
Kiadós és könnyen utaztatható (akár szemhéjpúder helyett is).
Én a sima fehér változatot vettem amit highlighternek, kiemelésnek használok.
Biztos újra vásárolom, mert kis helyen elfér, nagyon könnyű frissíteni és szebbé varázsolni a szemfestést.
Ujjakkal eldolgozható, kellék sem kell hozzá.
Sokkal jobban tapad bele a szemhéjfesték, ami élénkebb és mélyebb színt kap.
Ez az E01 azaz a sima "white", kapható még két további színben is, azokat nem ismerem. (bár a "pearl"-t kipróbálnám)

Megjegyzések

  1. Nagyon jókat írsz róla. Nekem a testszínű van meg és igen elégedett vagyok vele, de örülök az új ötleteknek is, amiket kaptam tőled!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) örülök, ha valami újat mondhattam.
      Igen nekem bejön ez a kis cucc.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz